Székhely: Bodajk, Arany J. u. 4/c. Telefon: 70/607-6060
Magunkról
A Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány 1992. évben jött létre. Az alapítványt tizenkét alapító tag (Kőszárhegyi Önkormányzat, Seregélyesi Önkormányzat, ALCOA KÖFÉM Kft. és magánszemélyek) alapították, azzal az elsődleges céllal, hogy Székesfehérváron és annak környékén a bűnözés visszaszorítása érdekében az általános bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tevékenység javuljon, a lakosság körében hatékony bűnmegelőzési propaganda kerüljön végrehajtásra, valamint oktató, felvilágosító, tanácsadó munka működjön. A későbbiekben ezen tevékenységeinket kibővítettük egész Fejér megye területére.
 
További céljaink közé tartozik az állampolgárok és a rendőrség közötti bizalom és együttműködés erősítése, a civil szervezetek és az önkéntes szerveződések szakmai segítése. Az alapítvány programjaiban résztvevő rendőrökön, oktatási intézményeken, önkéntes önvédelmi szerveződéseken és magánszemélyeken keresztül, elősegítsük az egy lakókörnyezetben élők bűnmegelőzési céllal létrejövő szerveződéseit. Segítsük a SZEM mozgalomba bekapcsolódott állampolgárokat és a polgárőr szervezeteket munkájuk ellátásában.
 
Ezen túlmenően az alapítvány civil szervezetként azt is látja, hogy a prevenciós programjaink fejlesztéséhez, hatékonyságuk növeléséhez szükséges innováció a civil társdalom partnerségén keresztül érkezhet. A gyermekek védetté tétele és a jogkövető modell kialakítása közös társadalmi felelősség.