Székhely: Bodajk, Arany J. u. 4/c. Telefon: 70/607-6060
BikeSafe
 
 
www.bikesafe.hu
 
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával együttműködésben, BikeSafe elnevezéssel új típusú bűnmegelőzési programot, kerékpár-regisztrációs rendszert vezettünk be a kerékpárlopások megelőzése érdekében.
A kerékpározás népszerűségének növekedése és a kerékpárok értékének növekedése Európa-szerte és Magyarországon is magával hozza a kerékpárlopások számának gyakoribbá válását és a lopással okozott károk növekedését. Eközben a kerékpárok nyilvántartására hazánkban nem létezik semmilyen egységes nyilvántartási rendszer.
 
Célunk egy kerékpár-biztonsági program létrehozása, mely megoldást nyújt a kerékpározással kapcsolatban felmerülő összes vagyonvédelmi veszélyhelyzetre:
 
1. Regisztrációs adatbázis:
A kerékpárok azonosító adatait, vázszámát, fényképét tároló biztonságos adatbázis, mely a rendőrség számára elérhető, lopás esetén segítséget ad a feljelentés elkészítéséhez, segítve a felderítést és a megtalálást.
2. Információs portál lopott és megtalált kerékpárok számára:
Körözött-, lopott és megtalált kerékpárok lekérdezési lehetősége, kerékpárbiztonsággal kapcsolatos információk, tanácsok.
3. Biztonsági jelölés lehetőségének megteremtése:
A kerékpár és alkatrészeinek mikropontos jelölésével az egyedi azonosítás lehetősége vázszám hiányában is biztosítható, lopás esetén segítve a felderítést és a megtalálást.
4. Kerékpárfigyelés, kerékpárkövetés és lopásgátló eszközök ajánlása:
Internetes kerékpárfigyelés, a lopott kerékpárok meghirdetésének figyelése. Műholdas kerékpárkövető rendszer kialakítása az értékesebb kerékpárok fokozott biztonságáért, lopásgátló eszközök (lakatok, riasztók, kiegészítők) ajánlása.
  
Mitől több ez egy egyszerű regisztrációnál?
A BikeSafe szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartási rendszer, melyben a kerékpár és a birtokosának adatai elérhetőek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Regisztráció az adatbázisba:
A kerékpár azonosító adatait, fényképét a birtokos, vagy adott esetben a bolt tölti fel a https biztonságú adatbázisba, a fizetett regisztráció miatt bank által azonosított ügyféladatokkal.
2. Lekérdezés az adatbázisból:
A kerékpárok adatai jogosultsági szintek szerint lekérdezhetőek a felhasználók, kerékpárüzletek és a rendőrség számára.
3. Feljelentés és körözés lopás esetén:
A regisztrált adatok alapján a felhasználó lopás esetén elektronikusan feljelentést tehet, a bejelentést 24 órás ügyfélszolgálat támogatja, és a meglévő pontos adatok által a kerékpár gyorsan bekerülhet a rendőrség körözési adatbázisába.
A kerékpár azonosító adatai, a kerékpárok érték-megállapítása, a körözött kerékpárok nyilvánossága segítik a nyomozást.
4. Reparáció segítése:
Az eltulajdonított regisztrált kerékpár megtalálása esetén megkönnyíti a tulajdonos azonosítását a rendőrség számára, segítségével az ellopott kerékpárok visszakerülhetnek a tulajdonosoknak.
 
Bízunk benne, hogy a BikeSafe program jelentősen növeli a felderítési hatékonyságot és a rendőrség körözési munkájába vetett bizalmat.